UDVIDELSE AF FORRETNING

Kassesystem online til bagere, frisører og wellnessklinikker


It-virksomheden CBIT udvikler onlinesystemer til bl.a. at styre kassen og tidsbestillinger. Systemet effektiviserer forretningen og hjælper bagere, frisører og wellnessklinikker med markedsføring. Næste skridt er at indtage det tyske marked. Til det fik virksomheden brug for et Vækstlån.

Siden 2003 har CBIT serviceret flere hundrede kunder blandt wellness- og hudplejeklinikker, frisører, fysioterapeuter, zoneterapeuter og bagere. CBIT's løsninger er skræddersyet til kunderne, så de kan optimere deres forretning og markedsføringsaktiviteter. Produktet er en webbaseret platform og software, som sikrer adgang til systemet fra mobile enheder som laptops, smartphones og tablets.

"Det er et intelligent system, der foruden at kunne styre forretningstransaktioner, onlinebooking, gave- og loyalitetskort kan levere en dyb forretningsintelligens og værdifulde data, som kan bruges i forbindelse med markedsføring. Vores kunder får en lettere hverdag, bedre resultater på bundlinjen og flere kunder," fortæller adm. direktør i CBIT Christian Samsø.

Indtager Tyskland

Det hele startede oppe under taget i en gammel ejendom på Nørrebro i København. I dag har virksomheden over 1.000 faste kunder i Danmark, Norge og Tyskland og 35 medarbejdere. Planen er at indtage det tyske marked og bl.a. sælge it-platformen til 90.000 bagerforretninger.

"Potentialet på det tyske bagermarked er kæmpestort. Vi kan se, at de er meget langt tilbage i forhold til at optimere deres forretningssystemer. Vi har lavet en aftale med en stor tysk samarbejdspartner, som er vores indgang til det tyske marked. Herigennem får vi adgang til 15.000 tyske bagere med hver seks forretninger i gennemsnit. Herudover retter vi også vores indsats mod frisører og wellnesssegmentet," siger Christian Samsø.

Kapital til at udnytte momentum

Vækstplanen lå klar, og muligheden for at ekspandere forretningen i Tyskland lå ligefor. Men ambitiøse vækstplaner kræver finansiering.

"Banken ville gerne være med, men vores soliditet var ikke stor nok, til at de kunne bære finansieringen alene. Men vi fik sammensat en finansieringsløsning, hvor vi kombinerede et banklån med et Vækstlån fra Vækstfonden og en egenkapitalinvestering fra en privat investor," fortæller Christian Samsø.

"Med kapitalen har vi fået et større råderum, og vi har kunnet lægge et treårigt budget med ambitiøse og fornuftige mål."