FORNYELSE AF PRODUKTION

Vækst krævede ny kran og montagehal


Leon Hansen Maskinfabrik i Gadstrup producerer samlingskomponenter og udstyr til internationale industrivirksomheder, der leverer store anlæg til olie- og gasudvinding på havets bund. På tre år er omsætningen tidoblet. Med succesen fulgte et akut behov for nye produktionsfaciliteter.

Siden 1973 har Leon Hansen Maskinfabrik udviklet sig fra en traditionel underleverandør til en teknisk specialiseret producent af højteknologiske komponenter, der forbinder slanger og ledninger i store olie- og gasanlæg på havets bund. På matriklen i Gadstrup syd for Roskilde udvikler, monterer og tester virksomheden sine komponenter, som der stilles stadig strengere dokumentationskrav til efter olieudslipkatastrofen i Den Mexicanske Golf i 2010.

Eksplosiv vækst

Fra 2011 til 2013 har Leon Hansen Maskinfabrik oplevet en massiv vækst. Antallet af medarbejdere er steget fra 18 til ca. 60, og omsætningen er tidoblet.

"På få år er vi gået fra en omsætning på 10 til 100 mio. kr. Det kom i kølvandet på, at vi har fokuseret vores forretning omkring offshore olie- og gasudvinding. Et område, der er i stor vækst," fortæller adm. direktør Rene Ole Keilby.

Akut behov for likviditet

Kunderne stod pludselig i kø, og Leon Hansen Maskinfabrik fik akut brug for at udvide virksomhedens produktionsfaciliteter med en ny montagehal, kontorfaciliteter, en kran og et vandbassin til at udføre tests.

"Vi havde gennem flere år arbejdet hårdt på at få store internationale kunder ind i folden. Vi kunne ikke være i vores lokaler. Vi holdt møder i et skur, og vores komponenter var overalt. Hvis ikke vi havde fået kapital til at bygge en ny montagehal med produktionsfaciliteter, havde vi måttet afvise kunder," siger Rene Ole Keilby. 

Vækstlån sikrer væksteventyr

Banken havde netop forhøjet virksomhedens kreditramme, da behovet for at udvide produktionsfaciliteterne opstod. Et realkreditlån kombineret med et Vækstlån blev løsningen.

"Banken kunne ikke stå for finansieringen, fordi det var gået så stærkt, at vores soliditet ikke kunne nå at følge med. Derfor måtte vi finde en alternativ finansieringsløsning. Det lykkedes, og i dag er vi godt rustet til at fortsætte væksteventyret," siger Rene Ole Keilby.