formandens forord

Nye løsninger


2013 har været et af de travleste år i Vækstfondens historie. Flere end 500 virksomheder fik finansiering for godt 1,8 milliarder kroner.

Den største begivenhed i 2013 var lanceringen af vores nye Vækstlån, som træder i stedet for Vækstkautioner over 2 mio. kr. Med de nye lån kan Vækstfonden i samarbejde med bankerne komme ud til endnu flere små og mellemstore danske virksomheder end tidligere. Samtidig kommer Vækstfonden også tættere på virksomhederne, både ved etablering af lånene og i forbindelse med den efterfølgende administration. Lånformidlingen sker i en meget tæt dialog med bankerne. Og vi er derfor meget glade for, at bankerne har taget godt imod det nye produkt, og vi ser frem til et fortsat godt og tæt samarbejde.

Trods mildere vinde i økonomien og på de finansielle markeder har mange små og mellemstore virksomheder med lønsomme vækstplaner stadig vanskeligt ved at finde finansiering. Vi er klar til at møde disse virksomheder og drøfte finansieringsløsninger med dem, og vi har kapacitet til at indgå endnu flere låneforretninger end i de foregående år. I den forbindelse kommer vores nye afdeling i Randers til at spille en central rolle i det midt- og nordjyske. Jeg er overbevist om, at Randers-afdelingen bliver et stærkt supplement til vores afdelinger i Vojens og København.

Carsten Koch
Bestyrelsesformand for Vækstfonden