Nyheder fra Vækstfonden


 

Det første vækstlån

Siden 2012 har vi samlet fået mulighed for at optage lån for 7,4 mia. kr. til at udstede Vækstlån og Ansvarlige lån til små og mellemstore virksomheder.

Det første Vækstlån gik til Plast Team, der producerer opbevaringsbokse, madkasser, vasketøjskurve, bestik, rengøringsspande og meget mere i plast.

> Læs historien om Plast Team på vf.dk
> Se videoen om Plast Team på YouTube

 

vækstlån til iværksættere

I december 2013 fik vi mulighed for også at yde Vækstlån til iværksættere med et lånebehov på mere en 2 mio. kr. Målgruppen er unge virksomheder, der har fået det første fodfæste i markedet og skal vokse yderligere derfra. Lånerammen udgør op til 350 mio. kr. årligt frem til 2017. Lånene er en del af Vækstfondens samlede låneramme på 7,4 mia. kr. 

Det nystiftede it-selskab Aporta Digital fik det første Vækstlån til iværksættere. 

> Læs historien om Aporta Digital 
> Læs mere om Vækstlån til nystartede virksomheder på vf.dk

 

Vækstkaution for mikrolån

I midten af december 2013 fik vi forbedrede muligheder for at yde Vækstkaution for mikrolån. Det betyder, at små danske virksomheder med op til 10 ansatte har fået bedre adgang til banklån på op til 185.000 kr. Virksomhederne låner pengene i banken, som med kautionen fra Vækstfonden får en garanti for tab. Midlerne til ordningen kommer fra den danske stat og Den Europæiske Investeringsfond (EIF). En af de første virksomheder, der benyttede ordningen, var delikaseeforretningen Deli'en fra Aarhus, der ville udvide forretningen med endnu en butik. 

> Læs mere om mikrolån på vf.dk
> Læs mere om Deli'en på deli7.dk