Exitter fra porteføljen

 


 

Asetek og napatech på oslo børs

Det danske it-selskab Asetek, der har udviklet en køleteknologi til computerprocessorer, blev introduceret på Oslo Børs i marts 2013. I december blev den danske softwareproducent Napatech ligeledes noteret på Oslo Børs. Selskabet udvikler hurtige it-løsninger primært til finanssektoren og telebranchen.

Vækstfonden har investeret i begge virksomheder via venturefondene Sunstone Technology Ventures, Northzone og SEED Capital.

> Læs mere på Napatech.com
> Læs mere på Asetek.com

 

 

Ellegaard SOLGT TIL KAPITALFOND

Ellegaard blev i 2013 solgt fra porteføljen i Erhvervsinvest til den danske kapitalfond Capidea. Ellegaard sælger et bæredygtigt formeringssystem til at masseproducere planter og afgrøder til gartnerier, landbrug og skovbrug verden over. Capidea, der er en del af fondsporteføljen i Dansk Vækstkapital, vil medvirke til at understøtte den fortsatte udvikling af Ellegaards produkter og markeder. 

> Læs mere på Ellegaard.com

 

IPTRONICS SOLGT TIL Mellanox

IPtronics, en dansk chipproducent fra porteføljen i Sunstone Technology Ventures, blev købt af israelske Mellanox for 47,5 mio. dollars. Virksomheden har bl.a. udviklet en teknologi, der kan optimere computersystemer ved at omdanne elektroniske data til lyssignaler.

> Læs mere på IPtronics.com

 

Zymenex SOLGT TIL ITALIENSK KONCERN

Zymenex, et dansk biotekselskab fra porteføljen i Sunstone Life Science Ventures, blev solgt til den italienske medicinalkoncern Chiesi Group. Zymenex udvikler lægemidler til patienter med sjældne genetiske sygdomme. 

> Læs historien om Zymenex 
> Læs mere på Zymenex.com

 

FUGEPISTOLFIRMA SOLGT TIL SCHWEIZISK firma

Krøger, en dansk producent af fugepistoler, fra porteføljen i Erhvervsinvest blev solgt til den schweiziske koncern Sulzer. Krøger har udviklet et stort sortiment af forskellige typer fugepistoler i høj kvalitet.

> Læs mere på mk-guns.dk

 

Flot resultat fra Erhvervsinvest

Erhvervsinvest afsluttede i 2013 sin første fond, som gav et årligt afkast (IRR) på 27,5 pct. og en tilbagebetaling på 2,9 gange den investerede kapital.

Fonden blev etableret i 2004 og har bl.a. investeret i Ellegaard og Krøger, som blev solgt i 2013 og var de sidste virksomheder i porteføljen. På billedet ses managing partner i Erhvervsinvest Thomas Marstrand.

> Læs mere på Erhvervsinvest.dk